П`ятниця, 29.03.2024, 09:54
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2011 » Грудень » 4 » Кореспонденти Радіо Свобода повідомляють про численні порушення в ході виборів у Росії
22:01
Кореспонденти Радіо Свобода повідомляють про численні порушення в ході виборів у Росії

Кореспонденти Радіо Свобода повідомляють про численні порушення в ході виборів до Держдуми РФ.

Як передає кореспондент Радіо Свобода Катерина Лушнікова, на декількох міських дільницях у Кіровській області голосування проходило за методом так званої "каруселі", тобто коли одна людина голосує за цілий колектив. Було також зареєстроване вкидання бюлетенів.

"На дільниці № 407 у Нововятському районі Кірова невідомі організували масове підвезення в’єтнамців. Причому жителі Південно-Східної Азії були зареєстровані в Кірові буквально два тижні тому. А ось жителі віддалених сіл Котельницького району Кіровської області взагалі не побачили виборчої комісії. Дорогу зіпсувала заметіль, і до них просто ніхто не приїхав", – повідомила Лушнікова.

Як передає кореспондент Радіо Свобода Ольга Бакуткіна, в Саратовській області також відбуваються порушення, допущені в ході голосування. За повідомленням лідера місцевого відділення однієї з партій, в 4 ранку від академії права виїхали 14 автобусів зі студентами. Автобуси були зупинені у міста Балашов, де студентів з відкріпними посвідченнями намагалися розсадити по автомобілях Газель і відвезти до виборчих дільниць.

"У Саратові на різних дільницях зафіксовано вкидання пачками по 10-15 бюлетенів. Ряд кореспондентів не допущені на дільниці з посиланням на те, що у них немає редакційного завдання. Спостерігачі скаржаться, що їх розсаджують так, щоб не було видно виборчу урну, забороняють фото- і відеозйомку. Найбільше число порушень зафіксовано в Саратові, містах Енгельс, Балаково та Балашов", – повідомляє радіо Свобода.

Як передає кореспондент Радіо Свобода Олег Бакунін, у Ростовській області першими про порушення на виборчих дільницях уже з початку голосування заявили представники Ростовського обласного комітету КПРФ. Згідно з цією інформацією, співробітники поліції Ростова-на-Дону порушили закон, і зробили вкидання бюлетенів в стаціонарні скриньки для голосування. Порушення зафіксовано на виборчій дільниці № 1321 – у Ворошиловському районі Ростова. Комуністи повідомили також і про бійку на одній з дільниць.

Між тим, регіональна виборча комісія ці дані спростовує. "Ми перевіряємо всі без винятку повідомлення. Поки заяви КПРФ про наявні факти порушень не підтверджуються. Голосування розпочалося спокійно. Але вже зараз спостерігачі від КПРФ гальмують роботу майже 60 відсотків дільничних виборчих комісій в Ростові. Це цілком передбачувана поведінка спостерігачів від опозиції", – повідомили в облвиборчкомі.

"Найактивніше голосують, за традицією, сільські райони. Якраз там і найбільше виявлених порушень. Офіційних скарг надійшло тільки дві. Скаржаться учасники самих виборчих комісій на роботу один одного. Також була одна скарга на незаконно встановлену наочну агітацію однієї з політичних партій", – повідомляє кореспондент Радіо Свобода Ганна Білецька.

"Інформація про порушення надходить з Гвардійського і Піонерського районів. Тут зафіксовано підвезення виборців до дільниць і одне вкидання бюлетенів на виборчій дільниці в селищі Храброво, де голосують ті, хто перебуває зараз в головному калінінградському аеропорту. Дзвонять громадяни, які скаржаться, що вони приходять на ділянки і бачать, що на їхню адресу, крім них самих, прописано по 2-3 людини", – сказала Білецька.

У Черняховську на виборчу дільницю відмовилися пускати представника асоціації захисту прав виборців ГОЛОС. У Калінінграді кореспондента Голоса видалили з виборчої дільниці, повідомляє Ганна Білецька.

В Уляновській області депутат обласних законодавчих зборів Олександр Кругліков заявив, що він особисто був свідком доставки виборців на трьох автобусах з Залізничного району на виборчі дільниці в Заволзький район, тобто на відстань більш ніж в 25 км. Номерні знаки автобусів зафіксовано. В автобусах знаходилися співробітники Муніципального підприємства декоративної культури. Керівник підприємства – депутат Ульяновської міської думи Валерій Безруков.

Радіо Свобода повідомляє про масові скарги від виборців, яким було відмовлено у видачі відкріпних посвідчень, хоча з виборів до Держдуми було виготовлено 39 тис. таких посвідчень. Голови дільничних комісій відмовляються надавати спостерігачам дані про кількість виданих відкріпних посвідчень. Інше типове порушення – не вивірені списки виборців та голосування "мертвих душ".

"У Єкатеринбурзі журналісти опинилися в несподіваній інформаційній блокаді", – повідомляє радіо Свобода. Сайт обласної виборчої комісії з самого ранку недоступний, як зазначається, – у зв’язку з хакерською атакою, а голова облвиборчкому Володимир Мостовиіков скасував заплановану денну прес-конференцію.

Як передає кореспондент Радіо Свобода Надія Гладиш, в Іжевську (Удмуртія) виборці повідомляють про порушення в ході виборів.

Видавець незалежної газети День Сергій Щукін стежить за ситуацією: "Є скарги, що відсутні збільшені звіти про хід голосування на стінах. З’явилися сигнали, що агітатори від Єдиної Росії ходять по домівках. Директори шкіл з бірочкою" спостерігач "сновигають по школах".

Про порушення повідомив і викладач Сергій Карінцев: "На Ворошилова організовано підкуп, на Петрова, школа 34, організували" наливайку"". Він же зафіксував підвезення автобусами виборців до школи № 71 з відкріпними талонами.

У приміському Завьяловському районі житель селища Гольян Михайло Шишкін заявив: "Два автобуси проводжає староста. Коли проголосували, тут лоточок стоїть, і пригощають їх".

Раніше сьогодні повідомлялося, що Центрвиборчком РФ за станом на 16:00 мск отримав 68 скарг та звернень, пов’язаних з можливими порушеннями на виборах, що відбуваються сьогодні.

Як повідомлялося, незалежні спостерігачі повідомляють про масові порушення на виборах до Держдуми. На "гарячу лінію" Асоціації Голос надійшло близько тисячі дзвінків про порушення. Ряд фактів розслідує МВС.
Переглядів: 601 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024