Четвер, 25.04.2024, 19:59
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2015 » Листопад » 25 » Костянтин Яриніч: Законопроект про заборону Єлисаветграда не може бути проголосований у парламенті
11:33
Костянтин Яриніч: Законопроект про заборону Єлисаветграда не може бути проголосований у парламенті

Єлисаветградський тиждень

Законопроект про внесення змін до Закону України "Про географічні назви", метою якого є недопущення перейменування Кіровограда на Єлисаветград, потребує суттєвого доопрацювання. Про це на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" написав депутат Верховної Ради від Кіровоградщини Костянтин Яриніч.

"Який орган визначатиме, чи є назва географічного об’єкту похідною або ж співзвучною з іменем державного діяча Російської імперії? Які критерії розмежування та визначення того, де справді вживається похідна назва, а де назва по своїй суті не має жодного відношення до забороненого імені державного діяча та, відповідно, не підлягає забороні у використанні?" ‒ написав Костянтин Яриніч.

Також, на думку народного депутата, сам законопроект є доволі дискусійним з огляду на факти діяльності у відповідний період державних, військових діячів, які зробили вагомий внесок у розвиток економіки, науки, культури. Наприклад, граф Воронцов, який сприяв господарському розвитку Одеси або Кирило Розумовський (останній гетьман України), який сприяв розвиткові української науки, зокрема, історії, літератури й мистецтва.

"Даний законопроект потребує суттєвого доопрацювання та в такому вигляді не може бути проголосований у парламенті", ‒ підкреслив Яриніч.

Проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про географічні назви" щодо встановлення географічних назв" (реєстр. № 3368) сьогодні під час пленарного засідання Верховної Ради тільки з четвертої спроби вдалося внести до порядку денного. Автором законопроекту є народний депутат від "Народного фронту" Яценюка Олександр Горбунов, який пройшов до парламенту за списком партії.

Нагадаємо, що на загальноміському опитуванні з перейменування Кіровограда, яке проводилось 25 жовтня, за Єлисаветград проголосувало 76,6% опитаних, за Інгульськ ‒ 9,4%, за Златопіль ‒ 7,7%.

Переглядів: 359 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024