Четвер, 25.04.2024, 13:26
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2010 » Серпень » 18 » Обласна рада Райдержадміністрації Звернення громадян Інтернет-приймальня Регуляторна політика Дозвільна система Каталог послуг Інве
14:32
Обласна рада Райдержадміністрації Звернення громадян Інтернет-приймальня Регуляторна політика Дозвільна система Каталог послуг Інве
   У нараді взяли участь перший заступник начальника головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Микола Вєщєв та керівники підприємств, які відповідають за експлуатацію та ремонт ліфтів у багатоповерхівках обласного центру.
Олександр Саінсус зазначив, що питання функціонування ліфтового господарства в обласному центрі та містах обласного підпорядкування дедалі набуває гостроти. – Щодня на «Гарячу лінію» голови обласної державної адміністрації Сергія Ларіна поступають дзвінки від жителів області зі скаргами, що в їх будинках ліфти знаходяться у занедбаному, аварійному стані, або ж взагалі не працюють.   – Хочу зазначити, що голова облдержадміністрації взяв під особистий контроль ситуацію, що склалася у ліфтовому господарстві обласного центру та міст обласного підпорядкування, – наголосив Олександр Саінсус.
  – На прохання мешканців багатоповерхових будинків, розташованих у мікрорайоні на проспекті Перемоги, я особисто оглянув ліфти, розташовані у цих будинках, та пересвідчився, що їх стан залишає бажати кращого. Прикро було дивитись на під’їзди та ліфти, які фактично знаходяться в аварійному стані, щоденно представляють небезпеку для життя тих, хто ними користується, насамперед для дітей, літніх людей та інвалідів. – Постає питання щодо проведення комплексної експертизи та реконструкції ліфтового господарства в обласному центрі, адже більшість ліфтів вже відпрацювали 25 років та потребують невідкладного капітального ремонту, – підкреслив Олександр Саінсус.
   Всього в області встановлено 1410 пасажирських ліфтів, з них 769 в обласному центрі та 21 у селищі Новому. Як зазначили фахівці, на сьогодні необхідно провести в області експертизу 519 ліфтів, а до кінця нинішнього року очікується, що їх кількість зросте до 628 одиниць. 98 ліфтів в обласному центрі потребують проведення експертизи та подальшого ремонту або повної заміни. Враховуючи, що встановлення нового ліфту коштуватиме біля 100 тис. грн., більш доцільним розглядався учасниками наради варіант проведення капітального ремонту ліфтів, які відпрацювали 25 років. Так, за попередніми оцінками, експертиза одного ліфта коштуватиме 2850 грн., а капітальний ремонт – від 18 до 20 тис. грн.
   Як зазначив Олександр Саінсус, лише за скромними підрахунками, на приведення ліфтового господарства Кіровограда у належний стан необхідно більше 1 млн. грн.
Олександр Саінсус доручив Миколі Вєщєву підготувати листа міському голові м. Кіровограда з рекомендацією оперативно вирішити питання щодо виділення коштів у сумі 300 тис. грн. на проведення експертизи 98 ліфтів, 70 з яких на сьогодні взагалі не працюють, а також на виготовлення відповідної проектно-кошторисної документації.
Переглядів: 580 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024