Четвер, 25.04.2024, 09:56
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2011 » Березень » 16 » Сергій Ларін: Українці і болгари - слов'яни, відтак, нам легше знайти спільну мову
21:42
Сергій Ларін: Українці і болгари - слов'яни, відтак, нам легше знайти спільну мову

В облдержадміністрації відбулася зустріч Сергія Ларіна із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Болгарія в Україні Дімітаром Владіміровим, під час якої обговорювалися можливості налагодження співпраці Кіровоградщини з Республікою Болгарія на регіональному рівні.
Привітавши Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Болгарія в Україні на кіровоградській землі голова облдержадміністрації зауважив, що громада етнічних болгар в області належить до найбільш чисельних і проживають вони переважно на території Вільшанського району. Сергій Ларін наголосив, що болгарська громада є активним учасником культурного життя Кіровоградщини. Зі свого боку Дімітар Владіміров подякував Сергієві Ларіну, як керівникові області, за підтримку і увагу до болгарської діаспори, що проживає на території області.
Аналізуючи рівень нинішньої співпраці області із Болгарією, Сергій Ларін зауважив, що для Кіровоградщини Болгарія один з основних торговельних партнерів. До того ж болгарська сторона уже співпрацює із такими знаними підприємствами області як ЗАТ НВП "Радій" та ЗАТ "Гідросила". Але, як зазначив Сергій Ларін, розпад Радянського Союзу вніс певні негативні корективи у напрацьовані зв’язки області із Болгарією. Відтак, Кіровоградщина зацікавлена у відновленні співпраці і пошуку нових точок перетину інтересів, зокрема, у таких сферах як сільське господарство, харчова промисловість, туризм та багато інших.
Дімітар Владіміров підтримав думку Сергія Ларіна про тісний зв'язок не лише області, а й України в цілому із Болгарією, згадавши часи Київської Русі та про спільне слов'янське коріння двох народів – українців та болгар.
Порушив Сергій Ларін і тему створення госпітальних округів, з приводу яких він одержав листа від Дімітара Владімірова. Голова облдержадміністрації зазначив, що окрім госпітальних в області також проводиться робота зі створення освітніх округів – ці перетворення є складовими медичної та освітньої реформ, які ініціює Президент України. "Зрозуміло, - підкреслив Сергій Ларін, - що коли йдеться про реформи, то люди сприймають їх з пересторогою. Але ж реформування освіти і медицини має на меті підвищити якість послуг для населення, адже велика проблема забезпечити всі школи і медичні установи області надсучасною матеріально-технічною базою, тому й обиратимуться базові об'єкти, які й будуть оснащені за останнім словом техніки", - пояснив очільник області. Сергій Ларін пояснив, що на такі кроки влада йде не з метою закрити лікарню чи ФАП, а навпаки – надати кожному жителю області можливість вибору рівня послуги, яку він може одержати.
Вислухавши Сергія Ларіна Дімітар Владіміров зазначив, що Болгарія уже пройшла цей шлях, і коли вони працювали над створенням госпітальних округів, основна увага приділялась проведенню логістичних досліджень. Зараз ті медичні заклади, які не обрали за базові, спеціалізуються на наданні першої медичної допомоги.
Як розповів Дімітар Владіміров, Болгарія - член Євросоюзу з досить високими показниками макроекономічної стабільності, адже посідає сьоме місце серед інших десяти країн-лідерів. За його словами, Болгарія довго готувалася до вступу в Євросоюз, проходячи складний і болісний шлях запровадження реформ у різних сферах життя країни (медична реформа, що включала створення госпітальних округів - частина з них). Відтак, на шляху до євроінтеграції досвід Болгарії для України є більш ніж потрібний - з цим погодились як Сергій Ларін, так і Дімітар Владіміров.
Під час обговорення можливих шляхів співпраці Кіровоградщини з Республікою Болгарія Дімітар Владіміров зауважив, що є чимало ресурсів для обох сторін, які, наразі, не використовуються повною мірою. Він знайомий із планами керівництва області стосовно побудови сміттєпереробного заводу, із досягненнями "Радія", начуваний про потужний сільськогосподарський потенціал області.
При цьому Сергій Ларін аргументував доцільність можливої регіональної співпраці Кіровоградщини із певною територією Республіки Болгарія. Він розповів про свій нещодавній візит до Сербії, в результаті якого було підписано меморандум про соціально-економічну співпрацю між Кіровоградською областю та Воєводиною, яка за словами голови облдержадміністрації, має багато спільного із Кіровоградщиною. Як розповів перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко, Кіровоградщина є членом Асамблеї європейських регіонів, мета якої - підвищувати рівень співпраці між різними європейськими територіями. Саме членство в Асамблеї дозволило області знайти собі таких партнерів як Нижня Сілезія (Республіка Польща), Штирія (Австрія) і Воєводина (Сербія).
- Ми за регіональну співпрацю. Можливо варто і в Болгарії обрати таку територію, майбутнього партнера Кіровоградської області. Ми готові до співпраці у соціальній сфері і, звісно, зацікавлені у налагодженні тісної співпраці в економічному плані, - підсумував Сергій Ларін.
На згадку про зустріч Сергій Ларін подарував гостю пам'ятні сувеніри із символікою Кіровоградської області.
Переглядів: 690 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024