Четвер, 25.04.2024, 09:22
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2014 » Серпень » 27 » ЩО СКАЗАВ ПРОКУРОР: ПРО СЕПАРАТИЗМ, ІМІТАЦІЮ БОРОТЬБИ З НАРКОТИКАМИ, ПШОНКУ ТА СВОЇ ЖИТЛОВІ УМОВИ
08:55
ЩО СКАЗАВ ПРОКУРОР: ПРО СЕПАРАТИЗМ, ІМІТАЦІЮ БОРОТЬБИ З НАРКОТИКАМИ, ПШОНКУ ТА СВОЇ ЖИТЛОВІ УМОВИ

www.rk.kr.ua

 Як уже повідомлялося, сьогодні відбулася перша прес-конференція новопризначеного прокурора Кіровоградської області Михайла Гаврилюка, новину про призначення якого жителі області сприйняли зі зрозумілою пересторогою, враховуючи те, що останній працював заступником скандально відомого генпрокурора Віктора Шпонки.  Прес-конференцію Михайло Гаврилюк розпочав із вшанування хвилиною мовчання загиблих військових та інформації про те, як органи прокуратури області протидіють сепаратизму, забезпечують дотримання прав мобілізованих, борються з обігом наркотиків та корупцією.

 «На сьогодні прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво за кримінальними провадженнями щодо правопорушень, скоєних жителями Олександрії і Кіровограда, що підпадають під дію чинного кримінального законодавства і кваліфікуються як антидержавні», - зазначив прокурор.

 Так, 25-річний олександрієць створив та адміністрував у соціальній мережі групу “Александрия Антимайдан”, де розміщував відеозаписи, що згідно з висновком спеціаліста, містять публічні заклики вступати до лав так званого ополчення Донбасу та Новоросії, що є закликом до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади. Аналогічною м’яко кажучи «дурньою» займався і житель обласного центру. Обом оголошено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 109 КК України, що передбачає до трьох років позбавлення волі. Досудове розслідування знаходиться на стадії завершення, обвинувальний акт найближчим часом буде скеровано до суду. Від початку воєнного конфлікту на Сході, в області зареєстровано три випадки правопорушень за статтями 109 та 110 ККУ (дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, абоз метою зміни меж території або державного кордону).

 Також прокуратура поновила права 9 мобілізованих, яких незаконно звільнили з займаних посад та не виплачували середньомісячний заробіток, як це передбачено законодавством. За втручання прокуратури їм виплачено 27 тисяч гривень середньої заробітної плати.

  Михайло Гаврилюк також розповів, який посильний внесок роблять працівники прокуратури у підтримку наших військових: придбано 35 бронежелетів, 30 казначейських зобов’язань, чотири кондиціонери для госпіталю, де лікуються наші бійці, взяли опіку бійця з Олександрії, якому відірвало кисті рук, передали 35 комплектів солдатам кіровоградської військової частини 3011 Національної гвардії України, які незабаром їдуть на Схід, щомісяця працівники прокуратури перераховують на потреби військових свій одноденний заробіток.

 Результати боротьби правоохоронних органів із обігом наркотиків та корупцією, колишнього заступника Генерального прокурора не вразили, принаймні приємно. Проаналізувавши їх, Михайло Гаврилюк зазначив, що останні роки правоохоронні органи області проводили формальну роботу в цьому напрямку. Іншими словами, займалися окозамилюванням й імітацією діяльності.

 «Фактично виявляються дріб’язкові правопорушення, скоєні громадянами, притягуються до відповідальності особи, в яких виявили незначну кількість наркотичних речовин, а факти збуту відсутні. Це говорить про те, що ті, хто наживаються на збуті наркотиків, знаходяться в тіні, не виявляються правоохоронними органами і не притягуються до кримінальної відповідальності», - констатував прокурор та розкритикував роботу оперативно-розшукових підрозділів правоохоронних органів, які повинні протидіяти незаконному обігу наркотиків. Натомість, притягувати до відповідальності належить тих, хто мав би боротися з цим злом.

  «Два тижні тому працівники прокуратури спільно з працівниками УСБУ виявили факти корупції в діях самого підрозділу, який мав вести боротьбу з наркотиками. Двоє старших оперуповноважених запропонували підозрюваному закрити кримінальне провадження за винагороду. Обоє затримані, найближчим часом матеріали справи будуть скеровані до суду», - зазначив Михайло Гаврилюк.

 Схоже, з аналогічними «успіхами» правоохоронці борються з корупцією. Жодного посадовця державних органів, на які найбільше скаржаться громадяни, не звільнено з посад.

 Не дочекавшись запитання журналістів щодо його роботи з прокурором Пшонкою, Михайло Гаврилюк відповів на нього сам.

 «Я працював при багатьох генеральних прокурорах, так що вважати мене ставлеником Пшонки не можна», - зауважив він.

 На запитання журналістів про любов його колишнього шефа до розкошів, відповів, що не був «вхожим» до його будинку, тому не знав, як жив колишній генеральний. Але, коли побачив по телевізору, то перше, що подумав «Навіщо людині все це?».

 Михайло Іванович  спростовує закиди, що нібито очолюваний ним підрозділ Генеральної прокуратури представляв інтереси держави в судах у справах Тимошенко і Луценка. А також запевнив пишучу братію, що не збирається орендувати за державний кошт котедж, як робив один із його попередників. Наразі шукає звичайну квартиру, вже оглянув сім варіантів. Не зупинився поки що на жодному через антисанітарію в під’їздах. 

Переглядів: 401 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024