П`ятниця, 29.03.2024, 01:22
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2016 » Травень » 24 » «Відомі люди – за місто святої»: Місту потрібно повернути те, що у нього вкрали – Шубіна
12:05
«Відомі люди – за місто святої»: Місту потрібно повернути те, що у нього вкрали – Шубіна

Кіровоградська правда

Гендиректор підприємства «Друкмаш-Центр» і єлисаветградка у сьомому поколінні Людмила Шубіна впевнена: Кіровограду необхідно повернути стару назву, яку йому дали при народженні. Тоді місто називалося на честь матері святого Іоанна Хрестителя Єлисавети. Належність же до імператриці – вигадка. Про це Людмила Шубіна заявила у рамках проекту «Відомі люди – за місто святої», який ініціювали журналісти низки ЗМІ.

– Місту потрібно повернути те, що у нього вкрали. Нахабно і цинічно вкрали комуністи. Місто отримало ім'я від фортеці святої Єлисавети. Те, що воно назване на честь імператриці Єлизавети Петрівни, вигадано. Так, це було в її часи. Але фортеця називалася на честь святої, матері Іоанна Хрестителя, а від фортеці отримало ім'я і місто, – каже Людмила Шубіна.

– Я простежила сім поколінь свого роду, який жив на цьому місці. Судячи з прізвища Мацайбік, рід походить від тих запорізьких козаків, які жили на кущівській паланці. У будинку дідуся і бабусі інакше, як Елисавет, наше місто не називали. Тому я за те, щоб йому повернули його первісну назву, яку дали люди, що жили навколо фортеці, – говорить підприємець.

– А ті, хто виступають за екзотичні назви типу Інгульськ, або походять з якихось сіл і не мають «пуповинного» зв’язку з нашим містом, або є політичними лузерами, які хочуть потішити свої амбіції  і таким чином дорватися до влади, – вважає Шубіна. – Право приймати рішення щодо назви потрібно надати громаді. Тільки не так, як спеціально зробили з опитуванням під час виборів, а на референдумі. Хочу через ЗМІ звернутися до всіх бізнесменів, щоб зібрати гроші для того, аби його провести. І якщо більшість ухвалить рішення, що наше місто має називатися Інгульськом чи ще якоюсь назвою, значить, так і буде. Тому що в усьому світі меншість має підкорятися більшості.

Переглядів: 365 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024