Середа, 24.04.2024, 03:30
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2014 » Вересень » 16 » ЗАЯВА про вихід із лав партії членів Кіровоградської міської організації ВО «Свобода»
13:41
ЗАЯВА про вихід із лав партії членів Кіровоградської міської організації ВО «Свобода»

ЗАЯВА

про вихід із лав партії членів Кіровоградської

міської організації ВО «Свобода»

 

Заявляємо про свій вихід із політичної партії ВО «Свобода», який став наслідком розколу у міській та обласній організації партії в останні шість місяців 2014 року після приходу у березні на посаду голови ОДА ставленика нардепа С.Ханенка, його колишнього помічника-консультанта Олександра Петіка.

 

У перший місяць після переможної революції Гідності і громада області, і рядові свободівці покладали особливі надії на швидкі зміни і реалізацію гасел Майдану, тим більше, що неочікувано найвищу посаду в області посів саме свободівець. А від цієї політичної сили виборець завжди чекає рішучості, сміливості і радикалізму у вирішенні питань повсякденного і загальнополітичного життя.

 

Та не так сталося, як гадалося! Місцеві свободівці потрапили у так званий цугцванг, коли кожен наступний хід лише погіршує ситуацію. ВО «Свобода» втратила в області статус вуличної, протестної опозиції, яка безкомпромісно критикує владу ( як же виступати проти свого), а провладною політичною силою так і не стала. Петік цілеспрямовано і системно ігнорував усі пропозиції, які йшли з низових ланок щодо кадрової люстрації чиновників у самій ОДА та органах державного управління. Губернатор-філософ швидко знайшов спільну мову із вишколеною регіональною «єдиною командою» Ларіна. Попри протести євромайданівців, значну частину яких у Кіровограді становили рядові свободівці, на своїх місцях залишились керівники обласних підрозділів Чудний, Дрок, Останній, Серпокрилов, Федорчак, Середа, Мурований, Бажан та десятки інших вірних регіоналів.

 

Та найголовніше – голова ОДА так і не сформулював основних положень своєї програми діяльності, крім забезпечення проведення президентських виборів. Вибори президента-несвободівця забезпечив добре, чим і заслужив перебування на посаді ще на три місяці. Виборець «Свободи» спантеличений такою беззубістю і безхребетністю очільника області. В самій партійній організації виникли два центри прийняття рішень. Один варіант пропонував голова обласної організації ( О. Ромащенко, з кінця липня – І. Степура), з іншого боку – уповноважений фракції ВО «Свобода» у ВР України С.Ханенко. В такій ситуації партійці розкололися на дві ворогуючі групи. До голови партії О.Тягнибока полилися скарги, результатом розгляду яких мало не став розпуск обласної партійної організації. Це – наслідок “допомоги” партійцям Кіровоградщини з боку нардепа С.Ханенка. Ігнорування думки первинних організацій і рядових партійців стало нормою. Але партія — це не армія!

 

Створений порядок у партії не відповідає проголошеним гаслам партійної програми. Це не шлях до Європи, не організація партійної роботи за європейськими зразками. Це — азійська деспотія, опричнина часів Івана Грозного! Особливо обурює партійців ситуація, яка склалася із висуванням кандидатів у народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради України 26 жовтня 2014 року. Партія проголошує, що пріоритетною є модель виборів за пропорційною системою з відкритими списками. От і продемонструвати б виборцям хоча б фрагментарно переваги цієї моделі, задіявши внутріпартійний праймеріз. Кандидатури місцевих партійців, які пройшли узгодження, обговорення і голосування на міських і районних зборах, на обласній партійній конференції проігноровані стовідсотково. Кандидатури Василя Ращупка по 99-му ТВО, Ігоря Ткаченка по 101-му ТВО, Руслана Степури по 102-му ТВО, Олександра Тараненка по 103-му ТВО проігноровані політвиконкомом партії в угоду якимось кулуарним домовленостям із «партнерами» по майбутній коаліції. А як же вимога Майдану, щоб у політику йшли молоді, освічені патріоти своєї держави?

 

Зникла будь-яка мотивація працювати у партії, яка проголошує одні гасла, а на практиці реалізує інше.

 

Сергій Запорожан – голова міської організації ВО «Свобода»

Дмитро Лазаревич – голова Кіровської у м.Кіровограді районної організації ВО «Свобода»

Василь Ращупко – член міського комітету партії

Юрій Лісниченко – член міського комітету партії

Леонід Багно – член партії, учасник АТО

Олег Скрипник – член партії, учасник АТО

Юрій Рогало – член партії

Яна Вічірко – член партії

Переглядів: 497 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024