Понеділок, 06.05.2024, 00:47
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Аналіз інвестиційних проектів [1]
Антикризове управління підприємством [0]
Стимулювання і мотивація праці на підприємстві [8]
Фінанси, фінансовий аналіз [0]
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » Файли » Економіка » Стимулювання і мотивація праці на підприємстві

"Стимулювання і мотивація праці на підприємстві" (ТОВ)
27.09.2009, 17:30

ЗМІСТ

ВСТУП............................................................................................................... 4

РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ АНАЛІЗУ ТА СТИМУЛЮВАННЯ АКТИВНОЇ ПРАЦІ ПЕРСОНАЛУ ОРГАНІЗАЦІЇ...................... 7

 

1.1.Оцінка ефективності системи управління персоналом на підприємстві... 7

1.2. Зміст відтворення робочої сили в системі людського розвитку на підприємстві     14

1.3. Економічний механізм  визначення та планування витрат на оплату праці та соціальні заходи......................................................................................................... 26

Висновки до розділу 1...................................................................................... 49

 

РОЗДІЛ 2. ДОСЛІДЖЕННЯ СПЕЦИФІКИ СИСТЕМИ АНАЛІЗУ ТА СТИМУЛЮВАННЯ АКТИВНОЇ ПРАЦІ ПЕРСОНАЛУ ТОВ... 51

2.1.Загальна характеристика ТОВ................................................................... 51

2.2.Оцінка системи планування витрат на персонал у ТОВ............................ 61

2.3. Діагностика задоволеності працівників діючою системою

оплати праці............................................................................................... 70

Висновки до розділу 2...................................................................................... 81

РОЗДІЛ 3. ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО ПОКРАЩЕННЯ ТА ВДОСКОНАЛЕННЯ                      

                  АНАЛІЗУ ТА СТИМУЛЮВАННЯ АКТИВНОЇ ПРАЦІ ПЕРСОНАЛУ ТОВ............................................................................................................................ 83

 

3.1.Оптимізація системи оплати праці працівників ТОВ................................ 83

3.2. Удосконалення  процесу управління оплатою праці у ТОВ.................... 97

Висновки до розділу 3...................................................................................... 110

 

ВИСНОВКИ...................................................................................................... 112

 

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ.......................................................... 115

 

 

 

 

 

 

 

ВСТУП

 

Актуальність теми. Для успішного функціонування в умовах ринкової економіки підприємствам необхідно обирати такий тип економічної поведінки, що дозволяв би їм адаптуватися до динамічних умов зовнішнього середовища. При цьому особливу роль відіграє застосування ефективних методів управління працею, які б забезпечували зацікавленість працівників у високопродуктивній праці і поліпшенні кінцевих результатів діяльності підприємства.

В процесі господарської діяльності у підприємства  виникають витрати щодо вартості  використаних виробничих запасів ( сировини, матеріалів, робіт, послуг), оплати праці працівників, здійсненні соціальних заходів.

Національні економічні  стандарти визначають витрати   підприємства на персонал як зменшення  економічних вигід у вигляді вибуття грошових коштів та активів.

На сучасному етапі основним засобом формування такої зацікавленості виступає оплата праці, яка відображає кількість і якість витраченої працівником праці. Забезпечити таку залежність покликана система оплати праці. На підприємстві вона має велике соціально-економічне значення - від неї залежать не лише результати праці, а й добробут і соціальний статус працівників, моральний клімат в колективі. Застосування неефективної або несправедливої системи оплати призводить до зниження продуктивності праці, якості продукції, порушень трудової дисципліни, виникнення соціально-трудових конфліктів між працівниками і роботодавцем, що негативно відображається на кінцевих результатах діяльності підприємства.

Кожне підприємство характеризується особливостями діяльності, ставить перед собою специфічні цілі, а кожен працівник має свої цінності і установки. Крім того, зовнішнє середовище, в якому функціонують підприємства, постійно змінюється, як і показники, що характеризують його персонал. Отже, доцільним є формування   аналізу та планування таких витрат на персонал, який враховував  би  особливості діяльності конкретного підприємства. Це зумовлює необхідність розробки стратегії формування системи оплати праці, яка визначає загальний план дій у сфері оплати праці з урахуванням ситуації, що склалася на даному етапі, і перспектив розвитку підприємства.

Об’єктом   дослідження  у  дипломній  роботі  є  процес  формування  механізму  комплексної  оцінки та аналізу заходів, щодо  стимулювання активної праці персоналу організації..

Предметом дослідження дипломної    роботи  є  теоретичні  та  практичні  аспекти  аналізу  та  оцінки заходів стимулювання активної праці персоналу на конкретному  підприємстві.  Обґрунтування необхідності аналізу та планування витрат на персонал, а також    виявлення  резервів  з  метою  подальшого  підвищення  ефективності та результативності  роботи працівників.

Методи дослідження. Методологічною основою дипломної роботи є фундаментальні положення економічної теорії, праці вчених-економістів.

До  завдань  написання   дипломної  роботи можна віднести наступні:

·       Ознайомлення  з  теоретичними    та  методологічними  основами  оцінки  та аналізу планування витрат та оцінки заходів стимулювання активної праці  персоналу;

·       Дослідження  особливостей  практичного  застосування  існуючих  підходів  до    оцінки    аналізу та планування витрат на персонал на конкретному підприємстві та проведення стимулюючих заходів у ТОВ;

·       Оцінити  вплив чинників на розмір оплати праці працівників з метою подальшого врахування при формуванні системи оплати праці тих з них, що реально відображають результати праці і характеристики працівника;

·       Провести діагностику задоволеності працівників підприємства системою     оплати праці;            

·       Розробка    на  основі  результатів  проведеного  аналізу  рекомендацій  щодо  покращення  підходів до аналізу та планування витрат на персонал та обґрунтувати рекомендації щодо удосконалення процесу управління оплатою праці  та проведення стимулюючих заходів з метою активізації ефективної праці персоналу на підприємстві.

Теоретично – методологічну  основу  написання  дипломної роботи  складають  праці таких українських учених, як Д.П.Богиня, В.М. Гончаров;.М.Данюк, Г.А.Дмитренко, Н.В.Дудіна, Г.Т.Завіновська, А.В.Калина, А.М.Колот, Т.А.Костишина, Г.Т.Куліков, В.Д.Лагутін, Н.Д.Лук’янченко, О.Ф.Новікова, Н.О.Павловська; праці російських вчених таких як, Б.М. Генкіна, О.П.Єгоршина, А.Я.Кібанова; та зарубіжних вчених – економістів С.Л.Брю, Я.Кесслера, К.Р.Макконелла, А.Маршала, Н.Х.Мескона, Ф. Хедоуорі, Р.Дж.Еренберга та  інших..

Інформаційною базою дослідження є законодавчі акти з питань оплати праці, звітні показники підприємств, матеріали Державного комітету статистики України і    Кіровоградського обласного управління статистики.

Структура й обсяг  диплому.   Дипломна    робота  виконана  на  матеріалах  ТОВ і  складається   із  вступу,  трьох  розділів,  висновків,   переліку  використаної  літератури  та  додатків.  В   першому  розділі  описуються  теоретичні  та  методологічні  основи  аналізу  та стимулювання активної праці персоналу; в другому – проводиться  дослідження застосування підходів до планування та аналізу витрат на персонал в ТОВ; в третьому -  пропонуються рекомендації , щодо  покращення  підходів до аналізу та планування витрат на персонал та    обґрунтовуються рекомендації щодо удосконалення процесу управління оплатою праці та проведення стимулюючих заходів з метою активізації ефективної праці персоналу на підприємстві.


Категорія: Стимулювання і мотивація праці на підприємстві | Додав: xtkjdtr
Переглядів: 3164 | Завантажень: 0 | Коментарі: 3 | Рейтинг: 3.0/7
Всього коментарів: 3
3 shvetka  
0
а как можно скачать или купиь работу??
нужно срочно ...

2 настя  
0
интересная работа

1 Tatyana  
0
вау

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024