П`ятниця, 26.04.2024, 13:10
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2012 » Листопад » 19 » В області створюватиметься єдина служба екстреної медичної допомоги
22:33
В області створюватиметься єдина служба екстреної медичної допомоги
Саме це питання обговорювали медичні працівники, керівники міських та центральних районних лікарень області під час робочої наради з питань реформування медичної галузі, яка проходила під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Галини Пастух у Кіровоградському базовому медичному коледжі імені Є.Й. Мухіна.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко відзначив, що необхідність реформування служби швидкої медичної допомоги назріла вже давно. З цією метою 5 липня 2012 року було прийнято Закон України "Про екстрену медичну допомогу", який набирає чинності з 1 січня 2013 року, повідомляє сайт ОДА.

У ряді регіонів нашої держави, зокрема, у сусідній Вінницькій, у Дніпропетровській, Донецькій областях та у місті Києві вже другий рік поспіль здійснюється експеримент із впровадження єдиної служби екстреної медичної допомоги, яка має відповідати сучасним міжнародним стандартам, бути більш мобільною та технічно оснащеною на найвищому рівні.

Олег Рибальченко повідомив, що всі служби, які на сьогодні надають невідкладну медичну допомогу, будуть об’єднані під єдиним керівництвом Центра екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, який розташовуватиметься у Кіровограді.

До складу Центру входитиме також єдина оперативно-диспетчерська служба, яка координуватиме діяльність усіх підрозділів, станцій швидкої медичної допомоги та відділень, які існують при центральних районних лікарнях. Таким чином, за допомогою Єдиного центру здійснюватиметься керівництво відповідними службами на території усієї області. Крім того, у рамках реформи служби швидкої медичної допомоги, при багатопрофільних лікарнях планується створення відділень екстреної медичної допомоги.

Серед основних принципів функціонування системи екстреної медичної допомоги, за словами Олега Рибальченка, мають стати постійна готовність служби до оперативного та цілодобового реагування на виклики, своєчасність, якість, доступність та безоплатність надання екстреної медичної допомоги, а також регіональна екстериторіальність служби екстреної медичної допомоги.

Впровадження принципу регіональної екстериторіальності означатиме, що відтепер на території області діятиме єдиний медичний простір, і лікарі матимуть можливість безперешкодно та більш оперативно надавати невідкладну медичну допомогу постраждалим з інших районів, що дозволить урятувати не одне людське життя.

Олег Рибальченко відзначив, що одним з головних завдань реформи є забезпечення оперативного реагування бригад швидкої медичної допомоги при наданні екстреної медичної допомоги постраждалим, зокрема, досягнення середнього терміну доїзду бригад швидкої медичної допомоги до пацієнта у місті – до 10 хвилин та у сільській місцевості – до 20 хвилин.

Реформування передбачатиме якісну зміну кадрового забезпечення, оснащення служби екстреної медичної допомоги сучасними автомобілями, засобами зв’язку та спеціальною медичною апаратурою у необхідному обсязі.

Галина Пастух повідомила, що вже найближчим часом до Вінниці буде направлено делегацію спеціалістів, які перейматимуть досвід впровадження єдиної служби екстреної медичної допомоги у сусідній області.

Вона також звернулася до керівників медичних закладів з проханням відповідально поставитися до зазначеного питання та детально вивчити усі нюанси реформування служби екстреної медичної допомоги на місцях.

Переглядів: 527 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024