П`ятниця, 26.04.2024, 11:26
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2013 » Березень » 8 » У Азарова скінчилися гроші на «покращення»
19:07
У Азарова скінчилися гроші на «покращення»

Уряд зізнався в неможливості силами бюджету наповнити статутний капітал Держбанку розвитку. Кабінет міністрів вніс до парламенту законопроект, яким пропонується дозволити в 2013 році надавати держгарантії за зобов´язаннями ПАТ «Український банк реконструкції та розвитку».

Кабмін має намір отримати право звільняти розпорядників бюджетних коштів від зобов´язання надавати майнове або інше забезпечення виконання зобов´язань за держгарантіями, а також звільняти розпорядників коштів від внесення плати за надання гарантій з боку держави.

«Необхідність надання майнового або іншого забезпечення виконання зобов´язань та сплачувати до державного бюджету плату за надання державних гарантій ставить під загрозу реалізацію норм зазначеного закону (мається на увазі надання держгарантій «УБРР»)», - наголошується при цьому в пояснювальній записці до проекту закону.

Нагадаємо, відповідно до Держпрограми активізації економічного розвитку на 2013-2014 роки, яка передбачає фінансування в 380 млрд. грн., інноваційні проекти в пріоритетних галузях економіки мають фінансуватися, як за рахунок інвесторів, так і за рахунок кредитів з боку Держбанку розвитку.

Спочатку, як заявив в січні міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, цей банк мав бути створений «з нуля». Його статутний капітал передбачалося сформувати «перш за все, за рахунок бюджетних коштів, а також за рахунок коштів деяких організацій, наприклад, міжнародних».

Проте пізніше було вирішено сформувати новий держбанк на базі ПАТ «Український банк реконструкції та розвитку».

До недавнього часу 99,99% акцій цього банку належало державі в особі Державної інвестиційної компанії. Тим не менш, за словами директора департаменту боргової та міжнародної фінансової політики міністерства фінансів Галини Пахачук, наразі банк цілком державний.

Як зазначила Пахачук, збільшення ресурсних можливостей «УБРР» є можливим, як за рахунок прямого бюджетного фінансування, так і шляхом обміну акцій на ОВДП. Чиновник відзначила і можливість залучення коштів на зовнішніх ринках під держгарантії.

Прасолов у січні підкреслив, що розраховувати треба тільки на бюджетні кошти, адже сподіватися на великий інтерес іноземних інвесторів до цього банку сьогодні не варто.
Переглядів: 439 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024