Субота, 20.04.2024, 14:42
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2016 » Лютий » 10 » Є правда в цьому світі або в нас є працюючі профспілки.
19:32
Є правда в цьому світі або в нас є працюючі профспілки.

     08 лютого 2016 року Київським апеляційним адміністративним судом задоволено апеляційну скаргу Професійної спілки працівників охорони здоров'я України, скасовано постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 03.12.2015 року справа № 26/19610/14 та ухвалено нове рішення яким задоволено вимоги позивача та скасовано абз. 2 п. 1 постанови «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2014 р. № 442.

     Вищезазначеною постановою утворена Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, шляхом перетворення Державну ветеринарну та фітосанітарну службу і приєднавши до Служби, що утворюється, Державну інспекцію з питань захисту прав споживачів і Державну санітарно-епідеміологічну службу та поклавши на Службу. Самим цікавим є те, що Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів створювалося на базі Державної ветеринарної та фітосанітарної служби з підпорядкуванням до Міністерства аграрної політики та продовольства України. Не відомо чим керувався Уряд приймаючи рішення про підпорядкування лікарів профілактичної медицини, які забезпечували санітарне та епідеміологічне благополуччя населення до Міністерства аграрної політики України. Чи на думку нашого Уряду населення України це тварини, рослини або навіть продовольство. Це звичайно жарт але в кожному жарті є частка правди.

    Де хто може сказати що від санітарно-епідеміологічної служби немає ніякого толку, що працівники СЕС лише заважали працювати, вести бізнес та взагалі як контролюючий орган був вражений корупцією. З цим твердженням можна посперечатися. Звичайно в роботі санітарно-епідеміологічної служби були недоліки, але користі набагато більше. Вважаємо, що для переконання достатньо лише сухої статистики, а також загальновідомих фактів. Мабуть немає жодного мешканця Кіровоградської області, який не чув про випадок у дитячому садочку м. Долинська, де на протязі року поваром працювала жінка з відкритою формою туберкульозу. І справа навіть не в жінці, вона сама могла не знати про свою хворобу. Справа в тому що з вересня 2014 року санітарно-епідеміологічній службі, Урядом, заборонено проводити будь-які перевірки, що в свою чергу і призводить до таких випадків.

    Також усім відомо, що зараз спалах захворюваності на грип, про те що станом на 10.02.2016 року по Кіровоградській області підтверджено шість смертельних випадків спричинені грипом. Можливо кількість померлих саме від цієї хвороби і більше але завдяки напівзруйнованої системи профілактичної медицини справжні цифри нам ніколи не стануть відомі.

    Другий корисний момент який отримано завдячуючи цьому рішенню суду є те що в нашій державі можна боротися із непрофесійними, непродуманими рішеннями влади. І те що профспілки в нашій країні існують не лише для «гарної» назви а і на справді захищають інтереси своїх членів. Бажаємо, щоб цим корисним досвідом скористалися інші професійні спілки країни. Так як саме зараз профспілки повинні діяти та захищати звичайних людей праці.

P.S. Саме цікаво, що постанова «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2014 р. № 442 виконується вже на протязі року і п’яти місяців. Станом на 10.02.2016 року Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, фактично не працює (в штаті лише керівник). Це як раз ті самі «реформи», про які розповідає наш Уряд.

Переглядів: 461 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024