Четвер, 25.04.2024, 05:44
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2015 » Квітень » 3 » Із педуніверситету звільнилися два десятки науковців
12:26
Із педуніверситету звільнилися два десятки науковців

Двадцять науковців-пенсіонерів – а це п’ять професорів, чотири доктори наук, кандидати і доценти – звільнилися з педагогічного університету через нове пенсійне законодавство. Серед тих, хто пішов – екс-керівник навчального закладу Олег Поляруш, викладачі Василь Марко, Анатолій Кривульченко, Ярослав Данилків та інші, повідомив «КП» ректор університету Олег Семенюк. 

–У нас майже шість десятків пенсіонерів, більша частина продовжує працювати. В основному пішли ті, у кого було менше ставки. Спонукала їх на такий крок невизначеність із тим, яка пенсія у них буде після того, як перестануть працювати, – пояснює Олег Семенюк і додає, що були такі викладачі, які спочатку написали заяву, а потім передумали звільнятися.

– Багато з них – це дійсно люди з досвідом, які у вісімдесяті, коли нічого не платили, за свої останні кошти проводили наукові дослідження, займалися зі студентами без вихідних, – говорить ректор. – А тут виходить так, що в один день держава поставила їх в такі умови, коли вони мають вирішити, навіть не те щоб працювати чи не працювати, а взагалі, чи довіряють вони державі. Тому тут є дуже багато етичних нюансів. Точніше – неетичних. 

За словами очільника університету, на подальшу акредитацію зменшення науковців ніяк не вплине. 

– У нас є взаємозаміна. Кількість докторів і професорів досить велика. І в докторантурі у нас навчаються. Взагалі велику частину науковців неможливо підготувати за кілька років. Прокурор за пару років може набути досвіду. А для того, щоб взяти кваліфікованого науковця з певної галузі знань, йому потрібно 15-20 років готуватися, – говорить Семенюк. 

Аби хоч якось морально полегшити звільнення з посади, у педагогічному університеті влаштують прощальний захід із науковцями. 

– Не знаю, що ми на цьому зекономимо, але така втрата велика. Вже було декілька ляпасів від держави людям, які підтримували останні процеси, але зараз можуть розчаруватися в цьому. Вони просто вважають, що їх держава витурила, – заявив Семенюк.

Олена Сідорова, "КП"

Переглядів: 394 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024