П`ятниця, 26.04.2024, 03:30
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2011 » Лютий » 26 » Кіровоград підсуне Януковичу другу свиню
22:28
Кіровоград підсуне Януковичу другу свиню
Степан Ярошенко Кіровоград.proUA.com

Президент заявив, що на початку літа збирається відкрити перший в Україні перинатальний центр, який має запрацювати в Кіровограді на базі обласної лікарні. Це має бути медична установа для вагітних жінок із патологіями та новонароджених дітей – адже Кіровоградщина стабільно утримує загальноукраїнську першість по дитячій та материнській смертності. Таким чином Віктор Федорович хоче втілити в життя свою передвиборчу обіцянку.

Про почесну місію Кіровоградщини у реформуванні медицини свого часу не писали й не говорили тільки ледачі. Та й сам президент, заявивши, що в червні він приїде на відкриття цього центру, судячи з усього, свято вірить у те, що цей перинатальний центр і справді відкриється вчасно. Нагадаємо, що так само наївно і щиро глава держави вірив у те, що перерізаючи червону стрічку міжнародного пасажирського терміналу аеропорту «Кіровоград» у вересні минулого року, він відкриває діючий об’єкт. Насправді ж згодом, уже після від’їзду Януковича, а вірніше, після виборів, з’ясувалися не зовсім приємні речі.

Вже у грудні новообраний міський голова Кіровограда Саінсус обурювався тим, що відкритий Януковичем аеропорт перебудовувався… без дозволу! Як писав один із Інтернет-ресурсів, «особливо він наголосив і звернув увагу головного архітектора міста Григорія Литвина, що міський аеропорт Кіровограда перебудований та наразі експлуатується без жодного дозволу управління архітектури». А Кіровоградська міська рада лише надала згоду на розробку проекту земельної ділянки!

Звичайно, міськвиконком прийнявся терміново узаконювати існування незаконно відкритого аеропорту, а обласна рада на останній сесії призначила директором комунального підприємства «Аеропорт «Кіровоград» Дмитра Бубнова. Щоправда, незабаром з’ясувалося, що цей молодий чоловік лише два роки як закінчив академію. А тепер ось таке підвищення. Але це, так би мовити, деталі. Віктора Федоровича вони, за великим рахунком, не цікавлять. Зрештою, хто чув, що в Кіровоград можна дістатися на літаку? Про це на відкритті говорив тільки губернатор, який обіцяв відкрити регулярне сполучення зі столицею. Але минуло вже майже півроку і ні про які регулярні рейси до Києва немає й мови.

Та повернемось до обласного перинатального центру. На прес-конференції, приуроченій до річниці правління Януковича, оптимізм Сергія Ларіна щодо відкриття у червні цього важливого для життя маленьких громадян області центру дещо притих. Журналістам губернатор пояснив, що відкриття першого в Україні перинатального центру доведеться перенести на липень. Він сказав: «Ми не встигнемо, бо кошти до сих пір не розподілені». Правда, обласна рада виділила мільйон гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації. Сам ще об’єкт затягує, як мінімум, на 22 мільйони, а щоб освоїти їх, потрібно мати не 24 години на добу, а у три рази більше. І мати не чотири місяці в запасі, а хоча би рік. В усякому разі, так вважають всі експерти, яких опитали Коментарі. І потім, не треба забувати про легендарну якість роботи наших будівельників і властивість грошей, якими б великими вони не були, непомітно випаровуватись. Тож Ларін і готує підґрунтя для відступу, бо в самому пологовому відділенні обласної лікарні (де має бути цей перинатальний центр), ще й кіт не валявся.

Ні, звичайно, для президента можуть приготувати червону стрічку, яку він має шанси благополучно перерізати в день свого приїзду. У червні чи липні, це вже не так важливо. Але що буде там, усередині будівлі? Хоча для чого президенту вникати в подробиці? Він же відкрив недіючий (читай: неіснуючий на той час) аеропорт! А тепер йому можуть запропонувати відкривати в Кіровограді перший в Україні недіючий перинатальний центр.
Переглядів: 536 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024