П`ятниця, 19.04.2024, 18:24
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2010 » Грудень » 28 » Луценко заявив про порушення процедур під час його затримання
08:39
Луценко заявив про порушення процедур під час його затримання

Корреспондент.net

Колишній міністр внутрішніх справ, лідер Народної самооборони Юрій Луценко заявляє, що під час його затримання було допущено низку процедурних порушень.


Про це він сказав в інтерв’ю інтернет-виданню Українська правда.

"Принаймні, до мене, по-перше, не був допущений адвокат з моменту затримання. По-друге, мені не дали з ним зв’язатися. Мені не вручили постанову і не пояснили, чому обрано такий запобіжний захід. У нас цих документів на руках немає", - сказав екс-міністр, відповідаючи на запитання, чи затримали його незаконно.

Крім того, за словами Луценка, слідчий повідомив йому усно, що він затриманий у справі про отруєння у 2004 році кандидата в Президенти Віктора Ющенка, проте не дав жодних документів на руки, аби екс-міністр не мав можливості оскаржити затримання.

"І вони двічі не приносили матеріали до суду, аби затягти час. А потім за два дні закрили слідство, аби зробити неможливим засідання. Зараз обрано таку ж тактику", - сказав він.

Окрім цього, Луценко спростував звинувачення Генеральної прокуратури у тому, що він затягував процес ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, по якій були висунуті звинувачення, зазначивши, що щодня читав по 150 сторінок матеріалів справи, і у зв’язку з тим, що йому було відмовлено у наданні документів у встановленому порядку, а також у їх фотофіксації, змушений був їх конспектувати.

Суд над Луценком. Екс-міністра залишили під вартою 

"Вночі почухалися, проконсультувалися і вирішили написати у заяві заднім числом, що я щось там порушую при читанні справи", - сказав екс-міністр.

Луценко також підкреслив, що не намагався сховатися від слідства і виїхати з країни, і повідомив, що його утримують в ізоляторі Служби безпеки України, у стандартних умовах.

Як повідомлялося, Печерський районний суд змінив запобіжний Луценка з підписки про невиїзд на утримання під вартою на термін до 27 лютого.

Адвокат Луценка Ігор Фомін має намір оскаржити рішення суду про зміну запобіжного заходу його підзахисному з підписки про невиїзд на утримання під вартою до 27 лютого.
Переглядів: 571 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024