П`ятниця, 26.04.2024, 06:10
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2011 » Жовтень » 18 » Медведєв: Вирок Тимошенко - внутрішня справа України
21:36
Медведєв: Вирок Тимошенко - внутрішня справа України

Російський президент Дмитро Медведєв вважає вирок 7 років ув'язнення, виголошений тиждень тому екс-прем'єру Юлії Тимошенко "внутрішньою справою" України.

Заява такого змісту пролунала в Донецьку після завершення російсько-українського економічного форуму.

Коментуючи ув'язнення лідерки БЮТ, що викликало одностайну критику Європи, США і міжнародних правозахисних організацій, президент Росії повторив у м'якшій формі офіційну реакцію російського МЗС за 11 жовтня: він сказав, що волів би, аби рішення суду не мали "політичного чи антиросійського виміру".

Позаяк вирок колишньому прем'єр-міністру виголошено за газові угоди з Росією, президент Медведєв наголосив на тому, що в Москві ці угоди вважають непорушними.

Він сказав, що прагне, аби "в результаті тих чи інших актів суду не ставилися під сумнів міжнародні зобов'язання", маючи на увазі контракти між державними компаніями обох країн.

Медведєв коментував гучну кримінальну справу Тимошенко в день, коли лідери Європейського Союзу вирішили відкласти приїзд українського президента Віктора Януковича до Брюсселя, попередньо планований на 20 жовтня, до "більш сприятливих часів".

Рішення керівництва ЄС було оприлюднено відразу після того, як президент Янукович в інтерв'ю кільком міжнародним ЗМІ сказав, що Тимошенко залишиться за ґратами.

Оглядачі пояснювали висунуті Юлії Тимошенко звинувачення, що стосуються українсько-російських газових угод 2009 року, спробами українського уряду переглянути ті угоди і передомовитися про вигіднішу для України ціну на газ.

Втім, ознак домовленості щодо ціни газу на форумі в Донецьку не було: президент Янукович сказав, що Україна та Росія найближчим часом оголосять про результати переговорів щодо перегляду газових угод між двома державами.

"Ми оголосимо про це найближчим часом... Ми як партнери завжди будемо виконувати наші двосторонні угоди", - заявив Янукович і відкинув можливість проблем із постачанням російського газу до Європи через територію України.

А президент Росії, зі свого боку, наголосив, що газові контракти між двома державами можна переглядати лише на взаємовигідній основі і лише за взаємною домовленістю обох сторін.

Ціна російського газу для України зросла з 264 доларів за тисячу кубометрів у січні до 355 доларів у третьому кварталі, а під кінець року може досягти 500 доларів за тисячу кубометрів.

Як повідомляв кореспондент bbc.ua у Брюсселі, пояснення про завдані державі збитки внаслідок газових угод уряду Тимошенко не переконали європейських політиків у тому, що процес над лідеркою БЮТ - кримінальний, а не політичний, на чому наполягає українська влада.

У численних заявах Європейська комісія висловлювалася проти "вибіркового правосуддя" і закликала адміністрацію президента Януковича керуватися принципами верховенства права, а після винесення вироку Юлії Тимошенко Кетрін Ештон, верховна уповноважена ЄС з питань зовнішньої політики, вперше відкрито сказала, що під загрозу поставлено завершення переговорів щодо угоди про асоціацію між Україною і ЄС, яка охоплює широкомасштабну угоду про зону вільної торгівлі.

Оглядачі в Україні вважають, що недооцінкою почуттів у Брюсселі українська влада ставить під загрозу зриву євроінтеграцію і збільшує шанси долучити Україну до інтеграційних схем Кремля.

Президент Росії Дмитро Медведєв у Донецьку наголосив, що, крім газу, у відносинах Києва та Москви існують також інші цінності, які потрібно розвивати та якими слід навчитися "правильним чином розпоряджатися".

У цьому контексті російський президент згадав необхідність відновити регулярне авіаційне сполучення між російськими та українськими регіонами.

"На жаль, поки відсутні прямі авіарейси між аеропортами півдня Росії та українськими містами, внаслідок чого пасажиропотік, який зростає, замикається на столиці", - сказав Медведєв.

Янукович, своєю чергою, сказав, що для налагодження торговельно-економічних зв'язків між прикордонними територіями Росії та України необхідно прискорити демаркацію міждержавного кордону.

"Хотілося б, щоб ми всі процедури, які стосуються і морського, і суходільного кордону, завершили до дати проведення цієї комісії (українсько-російської міждержавної комісії - ред.). Думаю, ми будемо проводити її найближчим часом, оскільки чимало питань та процедур ми завершили", - заявив Віктор Янукович у Донецьку.

Крім того, за підсумками форуму уряди Росії та України уклали угоду про порядок перетину російсько-українського державного кордону мешканцями прикордонних регіонів.

Переглядів: 460 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024