Четвер, 28.03.2024, 11:44
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2010 » Листопад » 4 » Місцеві вибори визнали найгіршими за 5 років.
22:46
Місцеві вибори визнали найгіршими за 5 років.
Місцеві вибори визнали найгіршими за 5 років. Місцеві вибори - 2010 не можна визнати чесними, прозорими та демократичними, пише "Українська правда". Такого висновку дійшли представники громадських організацій, які спостерігали за перебігом виборів. "Місцеві вибори в Україні відбулися не згідно міжнародних стандартів, тому їх неможливо визнати чесними, прозорими та демократичними" , заявила голова правління ГМ ОПОРА Ольга Айвазовська. 

Секретар громадянської асамблеї Андрій Когут наголосив: "Організація та перебіг місцевих виборів - 2010 засвідчила чіткий поворот політичної влади країни назад - до нехтування демократичними стандартами і свободами". "Ця кампанія за оцінками представників Громадянської Асамблеї України в регіонах є найгіршою за п'ять останніх років", - заявив він. За словами Когута, українська демократія виявилася "кульгавою".

Серед недоліків експерти відзначили наступне:

На етапі реєстрації кандидатів ТВК створювали перешкоди окремим кандидатам чи партіям.

Більшості з потенційних суб'єктів виборчого процесу вдалося оскаржити в суді дії ТВК, але ТВК вибірково виконували судові рішення, або затягували процес.

Не достатньо активно інституції влади та правоохоронні органи реагували на повідомлення щодо використання адміністративного ресурсу, погроз та тиску на кандидатів.

Проблема якісної підготовки та відсутність жорсткого контролю за друком бюлетенів поглибили недовіру до виборів в цілому.

В день голосування було порушено ряд організаційних процедур, зокрема не дотримано принципу індивідуального та таємного голосування.

Питання підрахунку голосів особливо гостро стоїть в світлі жорсткої та подекуди нездорової конкуренції між суб'єктами виборчого процесу. ОПОРА стала свідком непоодиноких фактів виносу печаток з приміщення ДВК, що прямо заборонено законом, та самостійного уточнення протоколів представниками комісій дільничного рівня вже в приміщеннях ТВК.
Переглядів: 501 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024