Субота, 27.04.2024, 04:19
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2013 » Квітень » 16 » НА КІРОВОГРАДЩИНІ НЕ ЗНАЮТЬ, ЩО ГУБЕРНАТОР ОБЛАСТІ ВЖЕ НЕ ЛАРІН
11:03
НА КІРОВОГРАДЩИНІ НЕ ЗНАЮТЬ, ЩО ГУБЕРНАТОР ОБЛАСТІ ВЖЕ НЕ ЛАРІН

www.gre4ka.info

На Кіровоградщині невизначено ставляться до політики чиновників. Такі результати показало соціологічне дослідження «Стан громадської думки на Кіровоградщині», проведене з 1 по 21 березня. Результати дослідження презентував Едуард Клюєнко під час сьогоднішньої апаратної наради в ОДА.

У поквартирному опитуванні взяли участь 600 респондентів із 10 районів, 8 міст та 18 сіл області. Опитування стосувалося рівня задоволення умовами життя населення Кіровоградщини, оцінок та ставлення до політики місцевої влади, програм, що пропонують чиновники, а також щодо стану корупції у регіонах.

 Жителі Кіровоградщини і досі не визначили своє ставлення до політики можновладців. Едуард Клюєнко зазначає, що у деяких населених пунктах і досі думають, що губернатором області є Сергій Ларін, а не Андрій Ніколаєнко, що свідчить про недостатню поінформованість людей. Згідно з результатами опитування 74, 8 % на питання «Як ви оцінюєте діяльність голови ОДА?» відповіли «важко сказати». Такі ж відповіді давали і щодо питань з приводу діяльності голови облради – 68,4%, міського голови Кіровограда – 36,4%. Значних негативних оцінок зазнав якраз останній, проте, незначний з погляду соціологів, негатив був присутній і в оцінці вищезазначених посадовців.

Та поряд із невизначеністю у людей присутнє і незнання про наявність такої програми як «Центральний регіон - 2015» (про програму знають лише 49 % опитаних, що значно нижче згідно з даними попереднього визначення стану громадської думки), втім про «Гарячу лінію» знають навіть у селах – аж 81,3 % опитаних від загальної кількості. 
Найактуальнішими проблемами кіровоградців, за результатами опитування, виявилися низькі зарплатні - 42 %, високі ціни – 30,9 %, безробіття – 25, 7 % (у селах кожен 4 житель не має роботи) та стан доріг – 21,7 %. Тож поряд із цими проблемами населення намагається самостійно покращувати своє життя, тим самим менше брати участь у громадських організаціях, профспілках та різноманітних товариствах: лише 9, 3% зазначили, що є членами вказаних організацій. Керівник соціологічного опитування говорить, що саме люди, що не входять до складу громадських організацій та об’єднань, частіше за все є збудниками негативних проявів у суспільстві (саботажі, страйки).

Торкнулися в опитуванні і теми рівня комунального обслуговування населення: 50 % респондентів виразили своє незадоволення, і лише 30 % зазначили, що рівень комунального обслуговування більш-менш задовольняє їхні потреби. Створення об’єднань мешканців будинків замість КРЕПів взагалі населенням сприймається негативно, більш того великий відсоток опитаних не розуміє, що ці зміни передбачають, тож бояться втратити те, що мають – 60 %.
Найкорумпованішою галуззю життя, на думку опитаних, є медицина. 14,6 % відповіли, що неодноразово давали у своєму житті хабаря, з них 67 % зазначили, що хабарництвом займаються лікарні, 25 % опитаних давали хабаря ДАІшникам, по 20,5 % зазначили, що корупція існує у школах та органах влади, 19, 3 % корумпованими вважають ВУЗи, 12, 5 % - міліцію, по 11, 4% - прокуратуру та суд, і лише (Едуард Клюєнко розповів, що цей показник свідчить про те, що люди не бояться говорити на тему хабарництва) 17 % не дали відповіді.

Першочерговими завданнями, які мають ставити перед собою чиновники, на думку опитуваних, мають бути: ремонти доріг – 33,5%, створення робочих місць – 23,5%, підвищення розміру зарплатні та пенсіїприпинення росту цін – по 13,5 %, покращення рівня медичного обслуговування – 13 % та умов життя на селі – 12, 9%.

Світлана Дубина

Переглядів: 482 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024