Субота, 20.04.2024, 02:09
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2016 » Грудень » 19 » Приватбанк стає державним. Як це буде
08:31
Приватбанк стає державним. Як це буде

biz.nv.ua

Акціонери Приватбанку погодилися на націоналізацію установи. Держава стане одноосібним власником найбільшого банку країни після емісії державних облігацій на суму 150 млрд. грн. 

Близько півночі 18 грудня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про перехід найбільшого у країні банку – Приватбанк – у державну власність. Про це йдеться на офіційному сайті Кабміну.

«Держава в особі Міністерства фінансів стане власником 100% акцій Приватбанка та гарантує безперебійне функціонування цієї установи та збереження коштів його клієнтів», – йдеться у повідомленні уряду.

За інформацією Кабміну, рішення прийняте після звернення акціонерів Привата щодо подальшої націоналізації. Інформацію, що бізнесмени Ігор Коломийський (володіє часткою в 41,9%) та Генадій Боголюбов (41,6%) справді погодилися відмовитися від банку, 

Перехідний період розпочинається вже сьогодні, 19 грудня. Банк визнають неплатоспроможним та введуть тимчасову адміністрацію із Фонду гарантування вкладів. Фонд гарантування сьогодні ж має продати його Міністерству фінансів.

«Фонд продасть або вже продав 100% акцій банку за 1 грн, якщо капітал банку негативний або нульовий, або за більші гроші, якщо капітал банку позитивний. Якщо капітал позитивний, Коломойський отримає розрахунок за свої акції. Сума буде визначена міжнародним аудитором», – пояснює екс-керівник департаменту реєстрації та ліцензування Національного банку Леонід Антоненко.

Якщо ж капітал банку буде нульовим або негативним, то за всіма боргами колишніх акціонерів буде розраховуватися держава. Нацбанк викупить у Мінфіну випущені для цього держоблігації на суму 150 млрд грн. Мінфін направить ці гроші у банк для розрахунків з вкладниками.

Банк очолить новий голова правління – екс-міністр фінансів Олександр Шлапак, який з часом сформує нову команду топ-менеджерів. Проте поки решта персоналу, як і банк в цілому, працюватимуть у штатному режимі.

«З вашими грошима на поточних, депозитних, карткових рахунках, фізичних і юридичних осіб, з вкладеннями в «сервіс вигідних вкладень» нічого не станеться. Банк буде працювати далі в стандартному режимі», – запевняє на своїй сторінці у Facebook заступник голови правління Приватбанку Олег Гороховський.

З іншого боку, технічне забезпечення операцій, погоджується Мілованов, може стати викликом для держави у найближчі дні, якщо підніметься паніка серед вкладників, які намагатимуться зняти свої кошти.

Більшості клієнтів, впевнений старший партнер юр. фірми Кравець та партнери Ростислав Кравець, нічого не загрожує і вони зможуть спокійно розпоряджатися коштами. Однак якщо почнеться масове зняття коштів, то і сама держава з цією проблемою не впорається. У такому випадку платежі можуть на якийсь час заморозити, але не більше декількох днів.

«Тому не варто завтра бігти до відділень за депозитами. По-перше, їх завтра не повернуть, а лише візьмуть заявку. По-друге, дострокове погашення вкладу означає втрату відсотків. Через три-сім днів ви отримаєте свої кошти за рахунок бюджету, але вже без відсотків – і вам гірше, і бюджету (в кінцевому рахунку, знову вам)», – розмірковує Антоненко.

Переглядів: 467 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024