П`ятниця, 26.04.2024, 06:45
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2013 » Жовтень » 24 » Росіяни збунтувалися проти видобутку сланцевого газу в Україні
10:58
Росіяни збунтувалися проти видобутку сланцевого газу в Україні

Російська партія «Альянс зелених - Народна партія» провела в Бєлгороді мітинг протесту проти розробки сланцевих газів на території України. У ньому взяли участь близько 200 осіб

Приводом для масових протестів стало рішення української влади укласти договір із зарубіжними концернами на видобуток сланцевого газу в безпосередній близькості від російсько-українського кордону.

«Уряд України бачить у цьому шлях до енергетичної незалежності від Росії, тоді як громадськість двох країн стурбована тим, що заради досягнення своїх інтересів керівництво України готове пожертвувати екологічною безпекою цілого регіону і здоров’ям кількох мільйонів жителів», - заявили в «Альянсі зелених».

Активісти партії заявляють, що, згідно з дослідженнями авторитетних учених з усього світу, видобуток сланцевого газу може призвести до екологічної катастрофи – це пов’язано і з високою токсичністю розчинів, які використовуються при гідророзриві пласта, і з сейсмонебезпекою такого способу видобутку.

«У низці розвинених країн сланцевий газ не видобувають, оскільки піклуються про екологічну безпеку і здоров’я населення. Як лідер екологічної партії, вважаю за необхідне закликати обидві сторони більше уваги приділяти питанням розвитку альтернативних джерел енергії, оскільки видобуток сланцевого газу може призвести до екологічної катастрофи в обох країнах відразу», - заявив голова партії «Альянс Зелених - Народна партія» Гліб Фетисов.

У рамках протестної акції учасники збирали підписи під спільним зверненням, яке вони мають намір направити Президентові України Віктору Януковичу. «Хочемо попросити його не ставити сланцевий хрест на житті двох братніх народів», - сказав Фетисов.

В рамках акції виступили відомі екологи, музиканти, а також відбувся флеш-моб «Відправимо газ до України».

12 вересня під час робочої поїздки прем’єр-міністра України Миколи Азарова в Нідерланди між урядом України та компанією Royal Dutch Shell було підписано угоду про операційну діяльність щодо угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Юзівської площі.

У межах Юзівської площі видобуватиметься як традиційний природний газ, так і сланцевий, та газ із щільних пісковиків. Перший вільний газ із Юзівської площі очікується наприкінці 2014 року.

Юзівська площа знаходиться на території Донецької та Харківської областей. За прогнозами експертів Royal Dutch Shell, прогнозні запаси газу становлять 3-3,5 трильйони кубометрів газу.
Переглядів: 428 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024