П`ятниця, 19.04.2024, 14:38
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2010 » Листопад » 15 » У Кіровограді у ДТП загинув художник Анатолій Дворський
21:33
У Кіровограді у ДТП загинув художник Анатолій Дворський
 
62-річний чоловік загинув у ДТП, яка сталася напроти супермаркету «Велика Кишеня» по вул. Маршала Конєва у Кіровограді у четвер, 11 листопада.

Жінка-водій 1967 року народження, керуючи автомобілем «Chery T11 Tiqqo», рухаючись зі сторони вул. Попова в напрямку вул. Пацаєва, допустила наїзд на пішохода 1948 року народження, який переходив проїзну частину по ходу руху автомобіля.

В результаті ДТП пішохід отримав політравму, відкриту черепно-мозкову травму, мозкову кому та був доставлений до обласної лікарні м. Кіровограда.

За даними «Кіровоград.Comments.ua», мова йде про відомого кіровоградського художника Анатолія Дворського. Учора, 15 листопада, художника поховали.

Як повідомляє «Сурма», Анатолій Дворський був багатогранним митцем з розвиненою уявою. Перехід митця у новий образотворчий стиль дехто з колег вважає сміливим кроком. Крім живопису, в якому Анатолій Дворський сміливо експериментував, в його арсеналі робота по дереву, з склом, металі та кераміці. Працював Анатолій Михайлович і у монументальному мистецтві.

У формотворчих пошуках митця є відчутним вплив західноукраїнської та східноєвропейської модернової традиції, що формувалася на стику ХІХ-ХХ століть. А витоки митця суто місцеві, бо народився він на Кіровоградщині у селі Мечиславці, що подарувало Україні ще і Михайла Поплавського. Навчався художник у Київському художньо-промисловому технікумі та Львівському державному інституті прикладного та декоративного мистецтва на факультеті художньої кераміки.

Потім працював художником-оформлювачем Кіровоградського художньо-виробничого комбінату Художнього фонду України, брав участь у обласних та всеукраїнських художніх виставках, а з 1999 року став членом Національної спілки художників України.

В Кіровоградській області Анатолій Дворський ще був відомий як автор багатьох робіт монументального жанру, серед яких об’ємні гріфіті Будинку культури Побузького нікелевого комбінату, мозаїчне панно кінотеатру «Ятрань» в Кіровограді, розписом «Життєдайна вода» в Смоліному, триптихом «Материнство», «Музика», «Танець» на будинку РАГС у Петровому та панно «Муза Науки» на фасаді головного корпусу Кіровоградського національного технічного університету. Також Анатолій Михайлович є автором керамічних скульптур «Марсіанка», «Ворона хитра», «Рекордистка».

В своїй творчості художник звертався до духовної культури наших пращурів, шукав образи в релігійних та міфічних сюжетах. Образи в сюжетах його картин насичені архаїчною силою, енергією дії та рухом. До таких робіт митця належать «Поклик Люцифера», «Тореадор», «Пегас» та інші. Кольори в картинах митця підкреслені графікою ліній та мовою орнаменту. З під пензля чи пера митця виходять фантазії, фігури сонця та вітру. Алегорії животворної сили кохання та космічний хаос присутні у роботах «Радість Кохання», «Весняна зваба», «Польова царівна». Завдяки саме цим останнім роботам, 55 з яких експонувалися в Художньому музеї Анатолій Дворський став у 2007 році лауреатом обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна у номінації «Новітні спрямування».

Анатолій Михайлович активно займався викладацькою роботою з скульптури, макетування, пластичної анатомії та іконопису на одній з кафедр Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки. Серед його робіт і пам’ятний знак присвячений сотнику Марку Мамаю у Мамаєвому Яру під Цибулевим, у місці, яке стало об’єктом паломництва українців з різних світів.

Скорбота про непоправну втрату стискає серця його рідних та друзів, яких у Анатолія Михайловича було чимало.
Переглядів: 585 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024