Четвер, 28.03.2024, 11:47
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2009 » Грудень » 10 » ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ КІРОВОГРАДЩИНИ
23:26
ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ КІРОВОГРАДЩИНИ

                                           Діяльність громадських організацій, як основної

                                           рушійної сили у побудові громадянського суспільства, 

                                           має ґрунтуватися на п'яти головних соціальних процесах: 

                                                                                                                                                 об'єднання, визнання, комунікація, взаєморозуміння, довіра.

Нам усім доводиться жити в нелегкі часи.  Наша молода держава ніяк не здобуде стабільності в економічному та політичному житті. За таких умов громадянам України не доводиться сподіватись на допомогу з боку держави та покращення життя, принаймні в найближчий час. Часто люди залишаються на самоті зі своїми проблемами та негараздами, з усвідомленням того, що допомоги чекати марно. Саме тому виникла ідея створення нашої організації "Взаємодопомога вільних людей”.

Звичайно, ми не ставимо за мету вирішити всі проблеми, це об’єктивно неможливо, але допомогти людині знайти шлях їх вирішення у багатьох випадках цілком реально. Зокрема в цьому можуть допомогти основоположні інститути громадянського суспільства – громадські організації, а також інші представники так званого «третього сектору» - незалежна преса, благодійні організації, професійні спілки.

Ми вже звертали увагу на той факт, що ряд громадських організацій створюються і діють як суто політичні або бізнесові (діють на замовлення) політичних партій чи бізнесових структур. Також, за статистикою, із зареєстрованих на даний момент громадських організацій активно діючими є не більше п’яти відсотків. Але, не зважаючи на це, є багато прикладів активної, стабільної, цілеспрямованої діяльності громадських організацій, що вказує на дійсне зародження в Україні громадянського суспільства.

Саме тому активно діючі громадські організації мають звернути увагу на проблему недостатньої поінформованості громадян про їх існування та діяльність. Така інформація передається як правило з рук в руки, тобто поширюється неефективно. Звичайно, той хто шукає, обов’язково знайде раніше чи пізніше, та наші пересічні громадяни зневірені у владі, налякані різноманітними махінаціями і шахрайствами доби "дикого капіталізму”, просто не вірять у можливість будь якої допомоги, або у ефективність діяльності громадських організацій, в тому ж числі через брак інформації.

Дуже важливо, щоб люди знали:

-          куди саме можна звернутися для отримання поради, консультації, допомоги;

-          хто може допомогти захистити їх права та законні інтереси;

-          де можна знайти однодумців, щоб реалізувати свої творчі задуми, культурні, спортивні, та будь які інші інтереси;

-          де можна пройти тренінг за темою яка цікавить людину, здобути знання, які допоможуть розширити свої особисті можливості;

-          яким чином реалізувати своє бажання допомогти іншим в якості волонтера, спонсора, чи у будь який інший спосіб;

-          як вступити в діалог з органами влади та місцевого самоврядування і т. д.

Не менш важливо налагодити співпрацю громадських організацій між собою, оскільки спільна участь в будь-яких соціальних проектах, як вказує практика, дає кращий результат.

Тому громадська організація "Взаємодопомога вільних людей” пропонує небайдужим громадським інституціям Кіровоградщини надати інформацію  про себе та свою діяльність, для створення єдиної інформаційної бази, розміщеної на сайті нашої організації. Вільний доступ до такої інформації допоможе громадським організаціям не тільки більш ефективно співпрацювати з громадою, а й знаходити нових учасників, волонтерів, партнерів для здійснення спільних проектів. 

Також така співпраця виступатиме як засіб реалізації свободи слова, об'єднань і поширення інформації, як засіб впливу на підготовку окремих осіб поінформованих та відповідальних громадян, як засіб підтримки більш рівноправного доступу до ресурсів, дослідження або формулювання ефекту законопроектів, як засіб зміцнення підзвітності й прозорості у діяльності державних органів та налагодження ефективної співпраці з органами державної влади та місцевого самоврядування щодо вирішення актуальних проблем громади. Для цього ми пропонуємо представникам громадських організацій зв'язатися з Нами за телефоном (0522) 27-68-01, або звернутися безпосередньо за адресою м. Кіровоград, вул. Карла Маркса, 21/36. Також Ви можете надсилати Ваші відгуки та коментарі щодо даного проекту та його ефективної реалізації по вищезазначеній поштовій адресі, або на e-mail: dflbv1974@e-mail.ua.

Заздалегідь дякуємо за співпрацю!

Кіровоградська міська громадська організація "Взаємодопомога вільних людей”.


Переглядів: 698 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024