Субота, 27.04.2024, 02:24
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2016 » Лютий » 10 » Відкритий лист до топонімічної комісії при виконкомі Кіровоградської міської ради.
19:37
Відкритий лист до топонімічної комісії при виконкомі Кіровоградської міської ради.

    Зважаючи на ситуацію яка склалася навколо питання перейменування назв вулиць нашого міста, Кіровоградська міська громадська організація «Взаємодопомога вільних людей» не може залишитися осторонь. Вважаємо за необхідне висловити свою точку зору.

     В той час, коли триває неоголошена війна, або за офіційною версією антитерористична операція, витрачання коштів з міського бюджету на перейменування вулиць, є не чим більше як марнотратство, а може навіть і моральний злочин по відношенню до наших захисників.

    Ознайомившись із статтею: «Кіровоград: перейменування вулиць не тягне за собою жодних витрат для жителів», яка опублікована на Інформаційному порталі Кіровоградщини – Гречка, виникло декілька питань.

     Пан, Сергій Запорожан, член топонімічної комісії, стверджує, що "Реально, ми не бачимо жодного ні індивідуального, ні масового протесту про те, що хтось поніс серйозні витрати. Змінюються лише таблички на вулиці - або за кошти бюджету, або за внески меценатів. Автомобільні знаки міняють відповідні органи ДАІ та МВС, ймовірно, за кошти своїх бюджетів. Законодавством України не встановлено і терміни зміни документів на будинок, особистого паспорта і т.п. Це все робиться тільки тоді, коли змінюються документи відповідно до законодавства, якщо говорити про паспорт, чи при купівлі продажу будинку."

     Дуже цікава думка, пана – Сергія, стосовно того що проблему можна побачити лише після появи протестів. Нам здається, що зараз під час складної ситуації в якій опинилася наша країна, протести потрібні лише в крайньому випадку. Твердження про те що змінюються лише «таблички» на вулиці, не виносить жодної критики. Стосовно коштів на зміну «табличок», пан – Запорожан, взагалі не надав конкретної відповіді. Не зрозуміло скільки коштів буде витрачено з міського бюджету, а також чи взагалі будуть внески меценатів?

     На нашу думку зараз є більш нагальніші проблеми.

    По-перше, на що необхідно звернути увагу це допомога нашим хлопцям, військовим, які захищали та захищають територіальну цілісність нашої батьківщини. Кошти які планується витратити на заміну «табличок» з міського бюджету краще було б витратити на допомогу військовим, які приймали участь в антитерористичній операції. Необхідна міська програма безкоштовної допомоги учасникам АТО: на лікування, протезування, забезпечення психологічної допомоги. Чи хтось зможе сказати, що цих проблем немає? Вже зараз ми маємо акцію протесту учасників АТО щодо не вирішення питання надання земельних ділянок.

    По-друге, Ми вважаємо, що для вирішення питання перейменувань вулиць міста, необхідно в першу чергу розробити кошторис витрат, мати точний перелік юридичних проблем, які виникнуть у громадян та підприємств під час заміни документів у зв’язку із перейменуванням. Скласти перелік меценатів, які дійсно зможуть вкласти кошти в процес перейменування.

    Для цього необхідно створити експертну групу яка повинна складатися з юристів, економістів та соціологів, а також можливо і з піар агентів. А також ні в якому разі не витрачати кошти з міського бюджету.

    Також звертаємося до поважної топонімічної комісії і просимо під час вирішення такого важливого питання як перейменування, не повторювати помилок комуністів, які також мали дуже погану звичку все перейменовувати та руйнувати. Можливо необхідно звернутися за досвідом інших країн, які на протязі століть не перейменовували ні назв вулиць ні назв своїх міст. В нас навпаки на протязі декількох років виникає бажання змінювати назву однієї й тої самої вулиці, наприклад – Дворцова, на перейменування якої вже було витрачено кошти. Цікаво а чи понесе хтось відповідальність за витрачання коштів?

    Будемо щиро вдячні якщо наш лист буде розглянуто та деякі наші пропозиції будуть враховані.

 

​КМГО "Взаємодопомога вільних людей"

Переглядів: 429 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024