Вівторок, 23.04.2024, 16:06
Взаємодопомога вільних людей, дошка оголошень
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
УБС

Интернет реклама УБС
Головна » 2011 » Січень » 27 » Вітренко заступилася за одеського даїшника, який не любить "тєлячью мову"
22:18
Вітренко заступилася за одеського даїшника, який не любить "тєлячью мову"
ТСН.ua

Очолювана Наталією Вітренко Прогресивна соціалістична партія України (ПСПУ) обурена звільненням з роботи інспектора ДАІ, який відмовився розмовляти з водієм українською мовою, назвавши її "тєлячою".

Як заявили в Одеському обкомі партії, відео, відзняте 22 січня в Одесі і розміщене в українсьих Інтернет-виданнях, "з усією очевидністю демонструє той факт, що інспектора ДАІ провокували за заздалегідь спланованим мовним питанням".

"Вважаємо, що дана провокація проведена з метою проведення масових мовних чисток щодо російськомовних службовців і заміни їх на південному сході України на русофобів з західних регіонів", - вважають в ПСПУ.

"Реакція жителя Одеси на порушення його конституційних прав, гарантованих 10 статтею Конституції, - природна відповідь на дії осіб, що принижують його честь і гідність, захист його права спілкуватися рідною мовою", - заявили соратники Вітренко.

В ПСПУ зазначили, що згідно з Договором про дружбу, співпрацю та партнерство між Російською Федерацією та Україною, підписаного в Києві 31 травня 1997 року, Україна гарантувала особам, які належать до інших національностей повністю і ефективно здійснювати свої права людини та основні свободи, і користуватися ними без будь-якої дискримінації.

"Ми вважаємо, що співробітник ДАІ в Одесі був дискримінований за мовним принципом невідомими особами під час несення служби і вимагаємо притягнути підбурювачів до відповідальності", - йдеться в повідомленні.

За словами вітренківців, звільненням даїшника влада "не тільки підтвердила свою націоналістичну сутність, але і фактично показала всьому світові, що в Україні почалося расистське гоніння російськомовного населення".


Нагадаємо, 22 січня інспектор Одеського міськуправління ДАІ Олександр Швець під час виконання своїх службових обов'язків відмовився спілкуватися державною мовою з водієм приватного автомобіля. Під час розмови старший сержант Швець (номер посвідчення ОД0148) заявив: "Не розумію тєлячью мову".

27 січня інспектора Швеця звільнили з ДАІ за "публічну демонстрацію неповаги до державної мови, тим самим дискредитуючи звання працівника міліції".
Переглядів: 558 | Додав: xtkjdtr
Підтримуємо!
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту
  • КМГО "Взаємодопомога вільних людей"
  • Конвертер валют
    КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
    Архів записів
    Курс доллара НБУ курс доллара ПриватБанк курс доллара UniCredit курс доллара Альфа-банк курс доллара ВТБ курс доллара Дельта банк курс доллара Ощадбанк курс доллара Правэкс-Банк курс доллара Райффайзен Банк Аваль курс доллара Укрэксимбанк курс доллара Сбербанк России курс доллара
    КМГО "Взаємодопомога вільних людей" © 2024